ga('set', 'userId', 'USER_ID'); // A felhasználói azonosító beállítása a bejelentkezett user_id használatával.

Terápiás tisztaságú
Esszenciális olajok

Válj Önmagad és családod gyógyítójává a legmagasabb minőségű esszenciális olajok használatával!

Mik azok az illóolajok?

Ezek a természetben található illékony, aromás vegyületek megtalálhatók az ú.n. aromatikus növények levelében, magvában, kérgében, szárában, gyökerében, virágjában, gyantájában és a növény más részeiben, illetve a citrusfélék gyümölcsének a héjában. Az illóolajok a növényi immunrendszer legfontosabb eszközeként védelmet nyújtanak gazdájuknak a különböző kártevők és betegségek ellen, elősegítik a sebgyógyulást és a beporzást. Az illóolajok terápiás célú alkalmazása (aromaterápia) épp abban rejlik, hogy ezeket a tulajdonságait használjuk fel az olajoknak a saját öngyógyító mehanizmusaink tamogatására, serkentésére.

MITŐL LESZ TERÁPIÁS TISZTASÁGÚ, HATÁSÚ AZ ILLÓOLAJ?

A legtöbben azt hiszik, hogy ha egy illóolaj 100%-osan tiszta, akkor már maga terápiás hatású is egyben. Sajnos ez óriási tévedés!
Azon túl, hogy az illóolaj piac szabályozatlansága miatt bármely forgalmazó ráírhatja az üvege cimkéjére, hogy „100%-osan tiszta esszenciális olaj”, a valóság sajnos az, hogy a hagyományos kereskedelemben kapható olajok kb. 98%-a tartalmaz valamilyen adalékanyagokat, vagy mesterséges kémiai összetevőket.
Ráadásul attól még, hogy az olaj 100%-os tisztaságú, nem feltétlen magas a terápiás hatása! Tekintettel arra, hogy az esszenciális olajok a növények immunrendszerének tekinthetőek, magas terápiás hatásuknak a 100%-os tisztaság az alapvetése, a feltétele viszont az őshonos, genetikai élőhelyen, a hozzáértő benszülött népek tudásán, a betakarítás és lepárlás körülményein múlik.

dōTERRA TERÁPIÁS TISZTASÁGÚ ESSZENCIÁLIS OLAJOK

CO-IMPACT SOURCING

 A dōTERRA, a világ vezető illóolaj vállalata, bizonyítottan a legmagasabb terápiás tisztaságot hozza el az életünkbe azáltal, hogy az adott növények genetikai élőhelyén eddig több, mint 40 ország benszülött termesztőivel (ahol a tudás sokszor apáról fiúra öröklődik évtizedek, évszázadok óta) épített ki minden fél számára előnyös együttműködési feltételrendszereket, amelyet Co-Impact Sourcing-nak hívunk.

A dōTERRA CPTG minőségbiztosítási eljárása

A dōTERRA™ CPTG (Tanúsított, Tiszta, Tesztelt Minőség) minősítésű esszenciális olajok tiszta, természetes, aromás összetevők, amelyeket nagy gondossággal vonnak ki a növényekből. Nem tartalmaznak az aktív összetevőket felhígító vivőanyagokat, vagy mesterséges összetevőket, sem szennyeződéseket vagy egyéb vegyszermaradványokat. Amennyire fontos a szennyeződések elkerülése, ugyanannyira elengedhetetlen az is, hogy megfelelő szintű aktív összetevőt biztosítsanak az olajaikban, hogy ezáltal garantálják a biztonságot és a hatékonyságot. Számos olajról állítják, hogy terápiás tisztaságú, és bár lehetséges, hogy néhányuk tiszta, de csak keveset vetnek alá a kémiai összetételt vizsgáló szigorú tesztelési követelményeknek.

A dōTERRA CPTG (Tanúsított, Tiszta, Tesztelt Minőség) minősítésű esszenciális olajokat összehasonlító teszteknek vetik alá tömegspektrometria és gázkromatográfia használatával, hogy biztosítsák a kivonat tisztaságát és az összetevők hatásosságát minden egyes üveg esetében. Ezek az eredmények egy adott olaj üvegének az alján található sorozatszám birtokában bárki számára elérhetőek a www.sourcetoyou.com oldalon, a számsor „quality reports” nevű ablakba történő beírását követően.
A dōTERRA – annak érdekében, hogy a megfelelő növényfajok alkotóelemeit válassza, amelyeket ideális környezetben termesztenek, és a megfelelő időben és gondossággal takarítanak be – szorosan együttműködik egy, az esszenciális olajok területén kiemelkedő vegyészekből és termelőkből álló globális hálózattal, az Aromatic Plant Research Center (APRC).
A növények aromatikus összetevőit nagy tapasztalattal rendelkező lepárlók vonják ki szakszerű módon, és kémiai elemzésnek vetik alá a tisztaság és a megfelelő összetétel biztosítása érdekében.
A dōTERRA CPTG minősítésű esszenciális olajok jelentik a világon ma elérhető legbiztonságosabb és legkedvezőbb hatással rendelkező olajokat.

A Co-Impact Sourcing-ról, a CPTG minőségbiztosításról szóló részleteket, illetve minden egyes üveg esszenciális olajra vonatkozó részletes gázkromatográfiai és tömegspetrometriai elemzéseket itt találod:

www.sourcetoyou.com

HOGYAN HASZNÁLJAM A dōTERRA TERÁPIÁS TISZTASÁGÚ OLAJAIT?

Az illóolajok nagyon széles körben használhatók az érzelmi és a fizikai jólét fokozására, önmagukban, vagy mint összetett keverékekként az alábbi három különböző módszerrel.

Külsőleg

Az illóolajok a bőrön keresztül könnyen felszívódnak, biztonságosan használhatóak. Az illóolajok figyelemreméltóak és sokat ígérnek, mikor a saját és a családod gondozásáról, egészségéről van szó. Akár helyileg, akár olajpárologtatással, aromásan használod őket, az egészségre gyakorolt pozitív hatásuk határtalan.

Aromatikusan

Hidegpárologtatón (diffúzoron) keresztül történjen a párologtatás, hogy az olaj aktív hatóanyagai hő hatására ne sérüljenek. A  párologtatott illóolajok megtisztíthatják a levegőt a kellemetlen szagoktól és néhány a levegőben levő patogéntől. 

Egy minden helyzetben alkalmazható aromatikus felhasználási módnál csepegtess a kezedbe 1-2 csepp esszenciális olajat, dörzsöld össze a tenyereidet, melyekből sátor formát alkotva és az orrodhoz rakva lélegezd be az illatot.

Egyes illóolajok párologtatással nagyon stimulánsak, más illóolajok nyugtató hatásúak, ráadásul így tudunk a központi idegrendszünkre a leghatékonyabban és hosszan tartó módon pozitív hatást kifejteni. 

Belsőleg

Belső használatra csak a tiszta, ellenőrzött, Terápiás Tisztaságú Esszenciálisolajok használhatóak!
A belső felhasználás alapvető módozatai:

 1. Az olajok dōTERRA Veggie Caps-ba (fenyőgyantából készült üres kapszula) történő alkalmazása
 2. Egy pohár folyadékba csepegtetve meginni
 3. Nyelv alá csepegtetni

A különböző felhasználási módozatokról itt tudsz megnézni egy félórás interjút Martin Zsuzsi természetgyógyász, aromaterapeutával.

Terméktapasztalatok

LEVENDULA OLAJ

A levendulát évezredeken át nagy becsben tartották az összetéveszthetetlen aromás és az egészségre ható tulajdonságai miatt.
A nyugtató olaj

 • Párologtassuk vagy használjuk külsőleg az érzelmek nyugtatására!
 • Masszírozzuk a hátat vagy a talpat, csöppentsünk egy cseppet a
  párnára lefekvés előtt
 • Használjuk külsőleg az időleges bőrirritációkra
 • Elősegítheti – külsőleg és belsőleg is – a feszültség érzés enyhítését
 • Belsőleg elősegítheti a nyugodt alvást

„Alvássegítő, párologtatva és artériás pontokra kenve
segít a megnyugvásban. Vérzéscsillapító egy vérző sebre cseppentve, és utána a hámosításban is sokat segített.”

G. ESZTER

VADNARANCS OLAJ

A héjából hidegen sajtolt vadnarancs energizáló aromájáért és egyéb, az egészségre ható jó tulajdonságaiért a dōTERRA
egyik legkeresettebb illóolaja. A vadnarancs stimuláló és tisztító tulajdonságokkal rendelkezik, így ideális az egészséges immunrendszer működésének fenntartására. Mint több citrushéjból készült olaj, a vadnarancs is tartalmaz antioxidánsokat, melyek támogatják az egészség megőrzését. Naponta használható a szervezet tisztítására, valamint természetes tisztítóként felületek tisztítására. Párologtassunk vadnarancsot, hogy feltöltődjünk energiával, hogy javítsuk a hangulatunkat és tisztítsuk a levegőt! Bármely illóolaj-keverék fokozható a vadnarancs frissítő, édes aromájával.

Felhasználás:

 • Felületek tisztításánál használjuk általános tisztítószerként és fertőtlenítőként egy spray üvegből.
 • Frissítő ízéért és az immunrendszer támogatásáért tegyünk egy cseppet az ivóvízhez naponta.
 • Párologtassuk, hogy emelje a hangulatot és az energiaszintet, valamint hogy frissítse a levegőt.
 • Energiát fokozó tulajdonságáért csöppentsünk 1-2 csepp vadnarancs, borsmenta és tömjén illóolajat a tenyérbe!
 • Dörzsöljük össze a tenyerünket, és mélyen lélegezzük be, majd használjuk a tarkón.

 

  „Nem csak párologtatva szeretem a vadnarancs olajat hangulatjavító hatása miatt, hanem ételben- italban is előszeretettel használom, hogy fokozzam vele a finom ízeket, illetve, hogy segítsem az emésztésem. Egy egyszerű limondádét vagy egy finom lekváros süteményt pár cseppel nagyon jól meglehet bolondítani. Italban fogyasztva élvezhetjük energizáló, élinkítő hatását, illetve a sütemények amúgy is finom illatát még jobban felturbózzhatjuk vele.onunkba.”

  SZ. TÍMEA

  CITROM OLAJ

  Ez az egyik legnépszerűbb olaj, ami többféleképpen használható és számos előnye ismert. A citrom héjából
  hidegsajtolással nyerik ki, így őrzi meg finomságát és hatékony tulajdonságait.

  • Tisztítja a levegőt és a konyhai munkafelületeket
  • Természetesen tisztítja a szervezetet és segíti az emésztést
  • Elősegíti az egészséges légzést

  Minden esetben végezz bőrpróbát mielőtt az olajat közvetlen bőrre csöpögtetnéd! Szembe és fülbe ne kerüljön!
  Citrusféléket bőrön használva a nappal való érintkezést, szoláriumozást szigorúan kerülni kell!

  Tapasztalt hatásai lehetnek:

  • Immunerősítő
  • Fertőtlenítő
  • Fokozza a koncentrációt
  • Étvágycsökkentő
  • Zsírégető, anyagcsere gyorsító
  • Enyhíti a gyomorsav túltengést
  • 2 dl vízbe 1 cseppet téve serkenti a máj és az epe működését
  • Stresszoldó

  „Minden reggel 3 dl tisztított vízzel indítom a napomat, amibe 2 csepp esszenciális citromolajat csepegtetek. Hogy miért? Mert felfrissít, élénkít és a jelenbe tesz – ha inhalálom a tenyeremből
  – néhány másodperc alatt. Hatékonyan beindítja a belső szerveimet, hogy minden »olajozottan« működjön.”

  PELESKEI ZSOLT

  BORSMENTA OLAJ

  Hűt és frissít

  • Vízben hígított citrommal mint egészséges, üditő szájöblítő használható
  • Mélyen belélegezve élénkíti a tüdőt és az éberségérzetet
  • Testhőmérséklet csökkentésére tedd szórófejes flakonba és fújd be a testet
  • Levendulával használjuk a tarkón és a homlokon
  • Vegyünk be egy csöppet a néha előforduló emésztési zavar vagy a gyomorrontás nyugtatására
  • Olajpárologtatással, illetve helyileg alkalmazva elősegíthetjük a könnyebb légzést és a légutak megnyitását
  • Egy nyugtató masszázsért használjuk levendulával
  • Párologtassuk, ha fáradtak vagyunk vagy energiaszintünk csökkent
  • Hozzáadható hideg borogatáshoz vagy lábfürdőhöz, hogy hűsítse a túlhevült testet
  • Belélegezve élénkítő hatású lehet autóvezetés közben
  • Add hozzá a samponhoz vagy a hajbalzsamhoz egy élénkítő haj és fejbőr masszázshoz
  • Spricceljük a gyermek ingére tanulás előtt, hogy éberebb legyen

  „Ha picit elfáradok, és szükségem van még energiára, akkor nyúlok a borsmenta után. Lenyűgöz az ereje. Néhány forintnyi csepp és órákra ismét éber vagyok.”

  GYENIS ANDRÁS

  dōTERRA Air™

  Támogatja az egészséges légzést

  • Alkalmazzuk helyileg a mellkason, hogy elősegítsük a tiszta
   légutakat és a könnyű légzést
  • A jobb alvás érdekében alvás előtt használja olajpárologtatóban
  • A szezonális kihívások alkalmával használjuk a talpon és a mellkason

  „Kisfiam (4 éves) az óvodában elkapott egy felső légúti
  megbetegedést. Folyt az orra, és hurutosan köhögött. A
  talpát töményen, a mellkasát hordozóolajjal hígítva kentem reggel és este egy-egy csepp air olajjal. Az éjszakákat nyugodtan átaludta, egyáltalán nem köhögött és csak reggel kellett kifújni az orrát. Két nap után mehetett ismét
  óvodába, négy nap után pedig teljesen tünetmentes lett.”

  RÁCZ BARBARA

  ZenGest™

  Az emésztőrendszer támogatására

  • Utazások alkalmával vagy amikor új ételt próbálunk ki, vegyünk
   be ZenGest®, hogy enyhítsük az esetleges gyomorpanaszokat
  • A jobb emésztés érdekében használd étkezés közben, tedd vízhez, teához, vagy Veggie kapszulába

  „Néhány napig én vigyáztam az 5 éves Ausztriában élő
  unokaöcsémre. Az egyik éjjel nagyon fájlalta a hasát és miután ötödszörre mentünk ki vécére, és elég híg hasmenése volt a kicsinek, eszembe jutott mentőövként a Zengest. Folyamatos hányinger és görcsös hasfájás mellett nem volt hajlandó semmit bevenni, így a tenyerembe csepegtettem 3-4 csepp Zengest olajat és jól bekenegettem vele a hasát. 10 perc múlva már aludt és innentől nyugodt volt az éjszakánk további része. Másnap még odafigyeltünk az étkezésre, de nem volt semmi probléma. Amikor hazament, elkérte tőlem az olajat, betette a kis hátizsákjába és hazavitte magával, mondván, hogy ez neki nagyon kell.”

  RÁCZ MÓNIKA

  Deep Blue™

  Izmok és ízületek támogatására

  • Sportolás, napi testmozgás előtt és után kenjük be az izmokat és az ízületeket
  • Hűsítő, enyhítő masszázsként használjuk frakcionált kókuszolajjal

  „A Deep Blue krém a sportoló családomban nagy sikert aratott. Minden edzés előtt és után szívesen használjuk. Mindenkinél van 2-3 minta, hogy ne kelljen hiányolni napközben sem.”

  K. ÁGNES

  On Guard™ Fogkrém

  Tisztítsa fogát az On Guard esszenciálisolaj-keverék jótékony hatásait kihasználva.

  • Fluoridmentes összetétel.
  • Egyedi fahéjas-mentás íz xilitollal a lehelet és a fogkefe frissességéért és tisztaságáért.

  „Több mint 1 éve az ONGUARD fogkrémet használom és nagyon szeretem! Összetételét nézve, 8 esszenciális olajat tartalmaz, így fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és frissítő hatása 1-2 alkalom után érezhető! Ínyvérzést és az ebből adódó ínysorvadást, ami a mi családunkban genetikus, megszűntette. Reggel érezhető, hogy tisztább szánk és kevesebb a baktérium.

  Segít megszüntetni a verző ínyt, a fogkőképződés, az aftákat – Tisztán tartja a nyelvet – Komplett szájápolás

  Ráadásul még ehető is, így a gyermekek le is nyelhetik torokfertőtlenítő hatása miatt!”

  G. KATALIN

  dōTERRA SALON ESSENTIALS™ Sampon és Hajkondícionáló

  A gyökértől hajvégig ápoló szérum egészséges közeget teremt fejbőrének, és a lehető legerősebbé és legfényesebbé teszi a haját.
  • Levendula, borsmenta, majoránna, vörös cédrus, angol levendula, rozmaring, niaouli és eukaliptusz esszenciális olajokat tartalmaz.
  • Hidratálja fejbőrt és hajat.

  Fénylő megjelenés és védelem a dōTERRA Salon Essentials kondicionáló szakszerű összetételével.
  • Kondicionáló hajpuhító anyagokat, növényi kivonatokat és természetes fehérjéket tartalmaz.
  • CPTG minősítésű esszenciális olajok szabadalmazott keverékét tartalmazza a haj és a fejbőr ápolására.
  • Kisimítja a hajat, és nanotechnológiával biztosít antisztatikus hatást.

  „Mikor megismerkedtem ezzel a samponnal+balzsammal, óriási izgalommal vártam az eredményt. A kellemes illatú és enyhén csillámló sampon azonnal rabul ejtett.
  Egy kb. diónyi mennyiségtől óriás habzás tapasztalható, pár percig mindig magamon hagyom. Élvezem a vadnarancs és lime tisztító hatását. A balzsamot szintén pár percig masszírozom a fejbőrbe. Mosást követően a könnyű fésülés engem azonnal meggyőzőtt. Imádom! Szárítás után könnyű és dús a hajam, selymes tapíntású. És mivel hatékonyan tisztíja a fejbőrt, (ami által a szennyeződések nem tömítik el a fejbőröm) a hajam növekedése is gyorsult.”

  V. Tímea

   dōTERRA Termékkatalógus

   

  doterra-product-guide