ga('set', 'userId', 'USER_ID'); // A felhasználói azonosító beállítása a bejelentkezett user_id használatával.

Czakó Csaba

dōTERRA  Közép-Európai Alapító Tag

„Fókuszban: A SZABAD ÉLET”

– Csaba, miért pont a dōTERRA mellett tetted le a voksod?

– Nem tudok úgy válaszolni rá, hogy ne beszélnék arról a tisztaságról, nyíltságról, őszinte kommunikációról, amit előtte még sosem tapasztaltam.
A dōTERRA szinte mindenben más, mint amit eddig ismertem. Megnyugtató az érzés, hogy olyan „termékek” állnak a mögöttünk, melyek mindig is ott voltak a környezetünkben, de immár 13 éve a dōTERRA a legtisztább, leghatékonyabb esszenciális olajok formájában juttatja el hozzánk és Wellness Tanácsadóin keresztül még meg is tanítja, hogy hogyan használhatjuk őket a testi-lelki egészségünk fenntartása céljából.
Szerintem ez egy zseniális koncepció!

Ma már a tudatos egészség érdekében rengeteg család fordul ismét a természetes megoldások, így az aromaterápia, illetve az esszenciális olajok felé. A dōTERRA Wellness Tanácsadójaként betekintést nyerünk abba, ahogyan gyökerestől változik meg, válik könnyebbé, boldogabbá megannyi ember és család élete. Felemelő érzés és még inkább erősíti az elköteleződést, ha lehet ennél jobban – amit a dōTERRA iránt érzek.

– A dōTERRA a Network marketing élvonalában van. Mi a titka?

– Talán az egyetlen titka az, hogy nincs titok. Olyan nyílt, tényalapú kommunikációt folytat, ami teljesen világossá tesz mindent. Elmondhatom, hogy a dōTERRA előtt már 12 éve dolgoztam a Network marketing világában és ilyenkor könnyen gondolja azt az ember, hogy ismeri a szakmát. A dōTERRA-t megismerve azonban rájöttem, hogy a legtöbb dolgot, amit egykor megismertem, megtanultam, elfelejthetem.
A dōTERRA-ban az elköteleződés teljesen más folyamat mentén jön létre és erősödik napról napra. Az értékteremtő cégkultúra, a mentalitás, a szolgálat alapú hozzáállás mind – mind hozzátesz ahhoz, hogy akár fogyasztóként, akár Wellness Tanácsadóként mindenki biztonságban, hosszútávú stabilitásban érezhesse magát.

– Hogyan ismerkedtél meg a dōTERRA-val?

– 2016 augusztusában találkoztunk egészen véletlenül a dōTERRA-val. Legjobb barátommal, üzlettársammal Peleskei Zsolttal (Zsoló) egy közös barátunknál, mentorunknál Gyenis Andriséknál láttuk meg először az olajokat; egész egyszerűen ott voltak a konyhaszekrényben. Teljesen természetes volt, hogy kinyitottuk és beleszippantottunk. Őszinte leszek, nem volt első pillanatban szerelem, ellenben vitathatatlan volt Andrisék családjában az esszenciális olajok által elért pozitív változás. A gyerekek élete lett könnyebb és ezáltal az egész család fellélegezhetett.

Szeptember végén tért haza András ikertestvére, Gyenis Peti Salt Lake City-ből, a dōTERRA világkonferenciájáról és szinte lebegett a föld felett. Elmesélte mit látott, mit tapasztalt és bevallom nem tudtuk eldönteni mennyire őszinte ez az óriási lelkesedés.

A kételkedésünk többek között annak volt köszönhető, hogy 10 év alatt számos céggel találkoztunk már, ahol a lelkesedés, a magas röptű kommunikáció a céges marketing része volt, de nem volt mögötte valós tartalom, épp ezért nem csoda, hogy fantartásaink voltak már. Így enyhe gyanakvással, mégis hatalmas kíváncsisággal vetettük bele magunkat a dōTERRA világába.

Nem sok idő kellett hozzá, hogy rájöjjünk, eddigi pályafutásunk legtisztább és legjobban, leggyorsabban virágzó vállalkozásának lehetünk részesei.

Miután mentorunk és barátunk, András bejelentette, hogy a dōTERRA-ért feladja tréneri pályáját és elkezd vele üzletileg is foglalkozni, mi sem haboztunk tovább, pár hónap alatt felszámoltuk korábbi üzleti életünket és főállású dōTERRA-sok lettünk Mi is.

Nem kellett sok idő, Zsoló és én Amszterdamban találtuk magunkat a dōTERRA európai konferenciáján, majd 2017 szeptemberében Salte Lake City-be vettük az irányt, a dōTERRA világkonferenciájára. Fantasztikus érzés volt találkozni a tulajdonosokkal, látni micsoda látványos a különbség aközött, amit eddig ismertünk, amiben eddig részünk volt, és a dōTERRA világa között. Az itt tapasztaltak hatására teljesen elköteleződve tértünk haza. Tele ambícióval és lelkesedéssel tovább szerveztük az olajozós esteket, az aromaterápiás oktatásokat, belekezdtünk a “megoldás másképp” közösség építésébe, másszóval elkezdtük megismertetni egyre nagyobb számban az embereket a dōTERRA esszenciális olajainak az előnyeivel és használatával. Jó páran, akiknek hozzánk hasonlóan meggyőző tapasztalataik voltak az olajokkal és egyéb dōTERRA termékekkel kapcsolatban, úgy döntöttek, hogy elfogadva a segítségünket és támogatásunkat kiaknázzák a dōTERRA-ban lévő potenciált és csapatépítésbe, dōTERRA vállalkozásba kezdenek.

Hihetetlenül büszkék vagyunk a vezetőinkre, egytől-egyig nagyszerű Emberek, akik folyamatosan fejlődnek az életük számos területén. Az Ő fejlődésüknek a Mi fejlődésünk is lett az eredménye, mely eredménynek köszönhetően 2018-ban bekerültünk egy elit társaságba, a dōTERRA közép-európai alapítói klubba, ahol összesen csak 15 hely kiadó, majd 2019 novemberében Gyémántok lettünk.

Nem tudunk elég hálásak lenni a csapatunknak, a dōTERRA-nak és nem utolsó sorban barátunknak, Gyenis Andrásnak, hogy ilyen életet élhetünk.

– Mi az, ami meghatározó a dōTERRA életfilozófiájában?

– Egyértelműen a szolgálat és az értékteremtés. Segíteni, felemelni, kinyitni az ajtót egy jobb, élhetőbb és boldogabb világ felé. Mindezt úgy, hogy felhagy a klasszikus Network marketing módszerekkel és lehetővé teszi, hogy az értékteremtés mentén csatlakozhassanak egymáshoz az emberek.

Itt semmi szükség a már ismert ”networkös” hozzáállásra, kezdetben az is elég, ha arra vágysz, hogy másnak, és ezen keresztül Neked is jobb legyen, ezért folyamatosan arra törekszel, hogy megoszd az olajokat és a tapasztalataidat.

Ez ebben a csodálatos! Ugyanis a Föld ajándékai vannak az üvegekbe zárva. Egy ősi gyógymód eszközei, melyeket üknagyanyáink is használtak, akik még tudták, hogy az orvosság a fűben és a fában található.

Az, hogy maga a cég, mint dōTERRA ilyen viharos gyorsasággal és elképzelhetetlennek tűnő pénzügyi eredményekkel fejlődik szerte a világban, szintén ennek a tisztaságnak és kultúrának köszönhető. A tiszta, hatékony esszenciális olajoknak és a tiszta, őszinte kommunikációnak, amit folytathatunk.

Meggyőződésem, hogy segítségünkkel a dōTERRA a változtatás eszközét adhatja a kezedbe.

Legyen az egészség, az emberi kapcsolatok, az anyagiak, vagy akár a jellem fejlődéséről szó, a dōTERRA-nál megfelelőbb eszközt nem sokat találsz.

Czakó Csaba

Peleskei Zsolt

dōTERRA Közép-Európai Alapító Tag

 

 

„Hiszem, hogy létezik emberhez méltó élet!”

Interjú Peleskei Zsolttal, aki Czakó Csabával egyként hisz abban, hogy ha mindenki tesz azért, hogy az élete nap mint nap egy kicsit könnyebb legyen, csodálatos világ várhat rá.

– Zsolt! Miért pont a Network marketing és ezen belül is miért a dōTERRA az, ami mellett letetted a voksod?

– A szüleim úgy neveltek, hogy a munka, az alkalmazotti lét és ezen belül ennek ranglétrái azok, melyek biztosítják az életben maradásomat, a lakhatásomat a mindennapok megélését, vagy éppen túlélését. Természetesen nem véletlen, hogy testvéremmel együtt minket is ebben a gondolkodásmódban neveltek.

Teljesen természetes volt, hogy reggel a szüleink dolgozni mennek, mi pedig indulunk az iskolába, ők ledolgozzák a napi 8-10 órát, mindezt 40-45 éven keresztül, amiért havonta egyszer érkezik a fizetés és ennyi, nincs több, nincs tovább.

Édesapámtól mindig azt hallottam, hogy ez a biztos, biztonságos élet záloga. Iskola, minél több diploma, utána állás egy multicégnél és majd évek múltán jöhet a nyugdíj. Ez volt az ő hite és ezért mindent meg is tett. Főiskolára járt, tanult és áldozatos munkával elérte, hogy valóban egyre feljebb kerüljön azon a bizonyos ranglétrán úgy, hogy 38 évet dolgozott le ugyanannál az állami, majd részvénytársasággá alakult cégnél.

Igen ám, de nyugdíj előtt másfél évvel édesapámat egyik pillanatról a másikra, minden előjel nélkül elbocsátották az igazgatói állásából. Este még úgy köszönt el a munkatársaitól, hogy „Viszlát, holnap reggel találkozunk!” másnap azonban már nem volt munkahelye, nem volt állása és mindaz, amiben addig hitt, szertefoszlott. 38 évig ugyanott dolgozott, mindene volt a munkája és büszkeséggel töltötte el a tudat, hogy biztonságban van Ő és általa a család is.

Hatalmas trauma volt ez neki és vele együtt mindannyiunknak. Hiszen az apánk nem csak a munkahelyét, de a hitét is elveszítette. Mindaz, amiben hitt, semmivé vált. Az, hogy a kitartó, áldozatos munka egy multicégnél, hogy az alázatos munka biztonságot teremt egyetlen tollvonással hazugsággá vált számára és mindez 60-65 éves korára.

„Fiam! Egyre figyelj! Légy a magad ura!”

Amikor beköszöntött a családunkban ez a különös, ám annál szívszorítóbb helyzet, 21 éves voltam. Tele hittel, lendülettel és hittem, bíztam önmagamban és abban, amit eddig, életem 21 éve során az apámtól tanultam. De, amikor kimondta, amikor beismerte, hogy az egész eddigi élete legnagyobb tévedése volt, nem tudtam, merre tovább. A triatlon volt a mindenem, közben főiskolára jártam és hittem abban, hogy ha küzdenem is kell, enyém a világ, bajnokká válhatok és semmi nem állíthat majd meg. Voltam Európa bajnok, olimpiai kerettag, álltam dobogón és tudom milyen az, amikor onnan neked, nektek játsszák a Himnuszt. Minden álmom, vágyam az volt, hogy kijussak a 2000-ben tartandó Olimpiára és persze, ha már kijutottam meg is nyerjem. De közbejött egy térdsérülés, ami keresztül húzta a számításaimat. Bár mindent megtettem, hogy gyógyultan, mi több erősebben térjek vissza a versenyekre, mint előtte, nyilvánvalóan pszichoszomatikus tüneteimnek „köszönhetően” a másik térdem is lesérült.

Akkor már biztos voltam benne, hogy nincs visszaút, másik út kell. Közben édesapám súlyosan lebetegedett, az ok nyilvánvaló. Ahol a lélek beteg, ott a test is azzá válik majd. A kisagyban a sejtjei kezdtek elhalni, egyre kevésbé mozgott és beszélt, az élet is nehezére esett már.

Így véget vetett neki. Öngyilkos lett.

Közben pedig ráébredtem, mekkora hihetetlen burokban élhettem én és a testvérem is. Hiszen megvolt mindenünk, amit csak a szüleinktől kaphattunk, az élsport pedig szintén plusz burkot képezett körém.

Közelről láthattam és megtapasztalhattam, hogyan képes összeomlani egyik pillanatról a másikra egy gyönyörű vagy inkább annak hitt élet. Ilyenkor meghasad az ember szíve, közben pedig felül kell kerekedni, hiszen ismét meg kell alkotnod önmagad.

Az útkeresés persze nem kevés buktatókkal, helytelen döntésekkel jár és nem volt ez másként az én esetemben sem. Bár hirdetésszervezőként dolgoztam az írott sajtó területén, mégis jöttek a hitelek, tartozások, nem százezres, hanem több tízmilliós nagyságrendben. Jött a depresszió, szakítás a menyasszonyommal, és bizony egy-kettőre jött a kilátástalanság.

A megfelelő pillanatban érkezett az a bizonyos mondat az életemben, ami újra kapaszkodót adott ahhoz, hogy eldöntsem azt, hogy igenis jár nekem és jövőbeli családomnak az emberhez méltóbb élet!

“Az igazi jó minőségű élet, legnagyobb ellensége a középszerű élet!”

Míg meg nem ismertem a Network Marketing szakmát

Amikor először hallottam róla éreztem, ez kell nekem, ez lehet az én világom. Nagyjából olyan érzés kerített a hatalmába, mint amikor első látásra mindent elsöpör a szerelem. Abban a pillanatban éreztem, van kiút, van lehetőség…

Persze a fejlődési fázisaimban számtalan hibát elkövettem én is, mint mindenki. Az egyik legfontosabb tanítás, amit kaptam a rövid időn belül szenvedéllyé vált hivatásomnak köszönhetően, az a magamba vetett hit és annak fontossága. Kifejlesztettem a magamba vetett hit képességét. Nem csak önmagamban, de a másik emberben is. Meg kellett tanulnom felismerni a lehetőségeket és ugyanúgy vagy jobban, mint élsportoló koromban menni és hinni a győzelem felé.

Már csak egy olyan cégre volt szükségem, ami eszközön keresztül, teljes önazonosságom kimunkálásának köszönhetően a legnagyobb minőségben lehetőségem nyílik más embereket szolgálni, életüket és gondolkodásukat gazdagítani.

És megannyi buktató, felépített üzlet után jött a dōTERRA

Amikor Czakó Csabi barátommal megismertük a dōTERRA-t, annak kultúráját, emberközpontúságát, egy percre sem volt kérdés, hogy erre van szükségünk. Olyan, mint amikor azt érzed, végre hazaértél.

Úgy képviselni egy rajtad túlmutató dolgot, hogy tudod nincs mitől tartanod, mert amit képviselsz az valódi értéket biztosít mindenki számára, őszinte és a legtisztább. Hitem szerint ez az, ami a valódi szabadságot képes megadni bárki számára. És tévedés azt gondolni, hogy azért az átlagon felüli életminőségért, amit a családommal van lehetőségem élni és megélni, hogy azért nem kellett megdolgozni, viszont annak minden pillanatára örömmel és hálával gondolok.

Fejlődtünk mi és fejlődött velünk együtt nagyon sok ember

Olyan élettörténeteknek, olyan mélységeknek és felemelkedéseknek lehettünk eddig is tanúi, hogy sokszor tényleg olyan, mint a mesékben. De ez itt valóság. Mert amikor valaki hinni kezd önmagában és az álmaiban, mi csak hozzárakjuk legjobb szándékunk és tudásunk szerint azt a pici pluszt és hagyjuk, hogy úgy fejlődjön és változzon az élete, ahogy eddig álmában sem gondolta volna.

És itt a felelősségről kell beszélnem

Mert hatalmas a felelősség az adott cég alapítóin, hogy olyan kultúrát hozzanak létre, olyan tiszta és a legnagyobb biztonság mellett alkalmazható termékeket tegyenek elérhetővé a világon mindenhol, ami nem a szemfényvesztés kategóriája. Mindamellett, ha azt ígérik, hogy a wellness tanácsadók által belefektetett munka megtérül, akkor az valóban jelentse azt, hogy életek, családok sorsa válik jobbá, kiszámíthatóbbá.

A mindkét fél által, tehát a közösen vállalt felelősségnek meghatározó jelentősége van. Ami nem holmi marketing szöveg, hanem konkrétan a sikeressé és biztonságossá tett életünk meghatározó alappillére. Ebben az együttműködésben a saját életutamon keresztül mutatott pozitív példák szintén elengedhetetlen fontossággal bírnak. Ez olyan, mint amikor azt mondod, itt egy ajtó, lépj be rajta, nem lesz bajod, biztonságban vagy, számíthatsz rám.

Mert tudjuk, értjük a csalódások okát is

Számtalan esetben láttunk már a szenvedéllyel képviselt szakmánkban csalódott embereket. Hallottunk már történeteket, sőt mi több, nekünk is volt megannyi negatív tapasztalatunk. Épp ezért tudjuk hogyan és miért érdemes ezt másképp és valóban jobban csinálni.

Mert ez nem csak egy csapat, ez sokkal több annál. Barátok, család, hivatás, szerelem és persze küzdelem is.

Egész egyszerűen a mindennapjaink részét képezik az olajok használata és azok áldásos hatása, mind a mi és mások életében. Ott van a reggeleinkben, az estéinkben, az ételeinkben, a teánkban, a gyermekeinkkel való kapcsolatainkban és az egymáshoz és önmagunkhoz fűződő viszonyainkban.

Épp ezért számtalan lehetőséget biztosítunk arra, hogy bárki kipróbálhassa, megtapasztalhassa, ahogy velünk is tették anno, amiért örökké hálásak leszünk. Hiszen, ha nekünk sikerült megérkeznünk általuk, másoknak is szeretnénk ugyanezt a pozitív változást biztosítani. Mind testi-lelki, mind pedig egzisztenciális értelemben.

Számtalan családban már, napi szinten használják az olajokat, aminek köszönhetően sokaknál bekövetkezett egy egészségesebb, szebb és biztonságosabb jelen és jövő. Ezt én is, a családom is, a barátaim és teljesen idegen emberek is mind megtapasztalták már. Éppen ezért a küldetésem részét képezi, hogy minél több emberhez el tudjam juttatni az emberhez méltóbb élet reményét és lehetőségét. Mert hiszek abban, hogy nincs nagyobb ajándék annál, mint várni, szeretni a következő percet, nem félni, rettegni benne, hogy mi következik.

Ez a valóság megtapasztalható és átélhető bárki számára apró, pici lépéseken keresztül.

Peleskei Zsolt

Lépj Velünk Kapcsolatba

Keress minket bizalommal!

Bármilyen kérdésed, észrevételed van és szeretnél erről velünk beszélni keress minket az elérhetőségeink valamelyikén!

Email Cím

info@megoldasmaskepp.hu

11 + 12 =