ga('set', 'userId', 'USER_ID'); // A felhasználói azonosító beállítása a bejelentkezett user_id használatával.

A diffúzor egy kiváló választás, hogy élvezzük az aromaterápia előnyeit az illóolajokon keresztül, akár otthon, akár a munkahelyünkön.

A légdiffúzornak köszönhetően, az illóolajok átalakulnak egy mikroméretű úgy nevezett köddé, lehetővé téve, hogy a lokális levegővel keveredve élvezhessük előnyeit, anélkül hogy bármiféle lecsapódás, illetve lerakódás képződjön.

Szabályozható a diffúzor?

A legtöbb diffúzor lehetővé tesz egy olyan opciót, ahol szabályozhatjuk az illóolaj felhasználandó mennyiségét. Ebből az következik, hogy teljesen mi szabályozhatjuk az illat erősségét és mennyiségét, ennek köszönhetően meghatározhatjuk, hogy kellemes levendula illat csapja meg az orrunk bizonyos időközönként, vagy pedig jóformán mást nem is érzünk, csak a levendulát. Végeredményképp a diffúzorok egy kiegyensúlyozott és biztonságos módját képviselik egy-egy vagy több szoba beillatosításának, illetve a levegő fertőtlenítésének, amit könnyedén szabályozhatunk.

Milyen diffúzorok vannak jelenleg a piacon?

A modern diffúzorok korában, rengeteg opció közül választhatunk. A régebbi diffúzor használati metódusok között szerepel a párologtatás és a hő általi közvetítés, ezzel juttatva az illatanyagokat a levegőbe. Általában az ilyesfajta párologtatók egy hőforrástól függnek, mint például egy gyertya. Egyetlen probléma adódik ezzel a párologtatási módszerrel. Mégpedig a magas rizikófaktor, hogy az illóolaj a terápiás hatását elveszíti, mivel a hőhatására a benne található, hőre érzékeny összetevők bomlásnak indulnak, ezáltal rontva vagy teljesen semlegesítve a hatásfokukat, hatékonyságukat. A párologtatás másrészről nagyon hosszú időt vesz igénybe, hogy valóban effektív legyen. Emiatt, hogy az illóolajok teljes hatásfokukban kihasználhatóak legyenek, szükség van egy másik módszerre/diffúzorra, hogy effektív használhassuk őket.

A párologtatás jelenlegi nagyágyúi

Az ultraszónikus diffúzor

Itt jön a képbe kettő, másik jelölt. A hideg párásításon alapuló és az ultraszónikus készülékek, melyek ma dominálják az aromaterápiás piacot. Nagy hasonlóságok fedezhetők fel mindkettőben, de vannak lényeges differenciák is. Az ultraszónikus és hidegpárásító készülékek is hő forrást nélkülözve párologtatják az illóolajat, tisztítva a közvetlen környezet levegőjét és megőrizve a hőre érzékeny összetevőket az illóolajban, ezáltal megtartva az illóolajra jellegzetes tulajdonságokat. Azonban a metodika, amit a két különböző készülék használ, merőben eltérő. Az ultraszónikus diffúzorok esetében, apró szinte észrevehetetlen vibrációk mennek keresztül a tartályban található vizen. Ennek köszönhetően az illóolajat folyamatosan a víz tetején tartja, mely így könnyebben evaporizálódik a gőzben. Ez a gőz, biztosítja az illóolaj jellegzetes illatát a térben.

Hidegpárásító készülékek

A hideg párásító esetében, szobahőmérsékletű levegő fújja az illóolajat egy porlasztókészülékbe. Ezután a porlasztókészülék létrehoz egy extrém finom gőzt, atomnagyságú részecskékből, mely ultra gyorsan és folyamatosan biztosítja a megfelelő mennyiséget és illatanyagokat az illóolajból.

Pro és con érvek a vásárlásnál

Mivel az ultraszónikus és a hidegpárásító készülékek is rendkívül effektívek a diffúzorok világában, érdemes fontolóra venni a pro és con érveket, mikor vásárlásra adjuk a fejünket. Példának okáért, ha egy ultraszónikus diffúzort használunk, megduplázhatjuk a párásító hatásfokát, a gőzképző folyamatoknak köszönhetően. Habár, ez a módszer közel sem olyan koncentrált, mint egy hideg párásító készüléké, ezért nem feltétlen eredményes egy nagyobb szobának a levegő tisztításában, illetve beillatosításában.
Hideg párásító diffúzort akkor érdemes vásárolni, hogyha magas koncentrátumú illóolaj gőzt szeretnék, mely órákon keresztül nem veszít az intezitásából és nagyobb terek és szobák állnak a rendelkezésünkre, ezáltal maximalizálva a készüléket és hatékonyságát. Azonban nem feltétlen előnyös a kisebb szobákban történő használat és olyan helyeken, ahol elsősorban párásítani szeretnénk, emellett sokkal koncentráltabb az adott illóolaj illata is. Szerencsénkre, könnyebben szabályozhatjuk a mennyiségét és a párologtatás hosszát, kényünkre-kedvünkre. Elsősorban a hideg párásítókat nagyobb irodákban és nagyobb alapterülettel rendelkező szobákban érdemes használni.

dōTERRA diffúzor/ok leírás

ide kerül a leírás

Végszó

Akár az ultraszónikus, vagy hideg párásítós diffúzort választjuk, nem lőhetünk mellé. Használjuk otthon, munkában, vagy egyéb környezetben levegőtisztításra, illetve hogy élvezhessük az illóolajok terápiás és jótékony hatásait, mialatt könnyedén szabályozhatjuk az illat erősségét, illetve a párologtatás hosszát, akár több méter távolságból is, lehetővé téve a tökéletes relaxációt, egy kellemes, illatos környezetben.